У Житомирському обласному краєзнавчому музеї 27 вересня відбулися урочистості з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні.
Участь у заході взяли заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець, т.в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, начальник Управління культури та туризму Житомирської ОВА Анатолій Душко, а також представники сфери культури та туризму області, Поліського національного університету, співробітники Житомирського обласного краєзнавчого музею, громадськість.
У рамках святкового зібрання подяками управління культури та туризму Житомирської ОВА були нагороджені:
Під час урочистостей присутнім було продемонстровано елемент з Національного переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини України — приготування обрядової страви «Крупки» від Андрушівської територіальної громади. Учасники заходу мали змогу посмакувати унікальною стравою Житомирщини.
Крім того, цього дня у Житомирському обласному краєзнавчому музеї відбувся круглий стіл «Гастроспадщина Житомирщини: переосмислення».
Пресслужба Поліського національного університету