• Університет
    Загальна інформація
    • Історія та сучасність
    • Стратегія розвитку
    • Структура університету
    • Органи управління та самоврядування
    • Міжнародна співпраця
    • Наші досягнення
    • Первинна профспілкова організація співробітників університету
    • Відділ кадрів
    • Контактна інформація
    • Керівництво
    Публічна інформація
    • Політика сталого розвитку Поліського універстету
    • Гендерний план дій на 2022-2026 роки
    • Запобігання та протидії корупції
    • Громадське обговорення
    • Установчі документи
    • Центри та відділи університету
    • Ліцензії на провадження освітньої діяльності
    • Сертифікати про інституційну акредитацію, спеціальностей та освітніх програм
    • Ліцензування та акредитація
    • Мови освітнього процесу
    • Спеціальності та освітні програми
    • Кадрова політика університету
    • Приймальна комісія
    • Гуртожитки
    • Матеріально-технічне забезпечення
    • Кадрове забезпечення
    • Розмір плати за навчання
    • Фінансова звітність
    • Закупівлі товарів, робіт і послуг
    • Соціально-психологічний супровід
    • Накази, правила та інструкції
    • Додаткові послуги
    • Вчена рада
    • Звіти ректора
    Якість освіти
    • Політика забезпечення якості освітньої діяльності
    • Навчально-науковий центр забезпечення якості освіти
    • Моніторинг якості освітнього процесу
  • Освітня діяльність
    Загальна інформація
    • Нормативне забезпечення освітнього процесу
    • Сертифікати про акредитацію освітніх програм
    • Ліцензійний обсяг та контингент здобувачів вищої освіти
    • Мови освітнього процесу
    • Документи, що видаються по закінченню навчання
    Факультети та інститути
    • Факультет економіки та менеджменту
    • Агрономічний факультет
    • Факультет ветеринарної медицини та тваринництва
    • Факультет права, публічного управління та національної безпеки
    • Факультет лісового господарства та екології
    • Факультет інформаційних технологій, обліку та фінансів
    • Факультет інженерії та енергетики
    Організація освітнього процесу
    • Каталог освітніх програм
    • Каталог вибіркових дисциплін
    • Проєкти освітніх програм
    • Графіки навчального процесу
    • Дистанційне навчання
    • Аспірантура
    • Розклад занять
    • Рейтинги студентів для отримання стипендії
    • Асоціація випускників
    • Бази практик / стажування та працевлаштування
    • Розмір плати за навчання
    Освіта впродовж життя
    • Підвищення кваліфікації викладачів, співробітників
    • Підвищення кваліфікації на замовлення
  • Абітурієнтам
    Приймальна комісія
    • Склад приймальної комісії
    • Положення про приймальну комісію
    • Переведення та поновлення
    • Розклад роботи
    • Списки рекомендованих на навчання
    • Накази на зарахування
    • Рішення приймальної комісії
    • Контакти
    ВСТУП 2025
    • Правила прийому на навчання для здобуття вищої освіти
    • Державне замовлення
    • Інформація про гранти
    • Важливі дати: ВСТУП 2025
    • Вступникам з ТОТ
    • Реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ
    • Інформаційні матеріали вступнику
    • Перелік спеціальностей та освітніх програм
    • Програми вступних випробувань
    • Графік вступних випробувань
    • Вартість навчання
    • Програми подвійних дипломів
    Вступ до аспірантури/докторантури
    • Правила прийому на навчання
    • Програми фахових вступних випробувань
    • Графік вступних випробувань
    • Рейтинговий список
    • Обсяги державного замовлення на підготовку аспірантів
    • Вартість навчання
  • Наука
    Загальна інформація
    • Основні досягнення
    • Інфраструктура забезпечення наукової діяльності
    • Центр колективного користування науковим обладнанням "НІККМЗ"
    • Напрями наукової діяльності
    • Звіти з наукової діяльності
    • Контактна інформація
    • Науково-інноваційні інститути
    • Наукові горизонти / Scientific Horizons
    Студентська наука
    • Всеукраїнські конкурси студентських наукових робіт
    • Всеукраїнські студентські олімпіади
    • Гранти НТСА
    • Науково-творчі об’єднання
    • Наукові конференції
    Підготовка та розвиток науково-педагогічних кадрів
    • Аспірантура і докторантура
    • Спеціалізовані вчені ради
    • Міжнародні грантові проєкти
    • Наукові школи
    • Науковий рейтинг викладачів
    Політика академічної доброчесності
    • Академічна доброчесність
logo
  • Міжнародна діяльність
    Інфраструктура забезпечення міжнародної діяльності
    • Відділ міжнародного співробітницва
    • Інформаційний центр ЄС
    • Міжнародні зв’язки
    • Новини відділу міжнародного співробітництва
    • Стратегія інтернаціоналізації Поліського національного університету
    • HORIZON EUROPE
    • Erasmus +
    • JICA
    • Навчання іноземних громадян
    • Міжнародні стажування
    • Закордонна практика
    • Програми подвійних дипломів
    • Міжнародні проекти
    • DAAD «Tschernobyl heute – wilde Natur ohne Grenzen»
  • Foreign Students
    • Polissia National University
    • Invitation for study
    • Admission process
    • Sample documents of higher education
    • Temporary residence permit in Ukraine
    • Student’s Accommodation
    • Contacts
  • Студенту
    Соціальне обличчя Поліського університету
    • Стипендіальне забезпечення студентів
    • Психологічна підтримка
    • Профком
    • Твоє перше робоче місце
    • Соціальний та гуманітарний розвиток
    • Скринька довіри
    Студентське самоврядування
    • Склад самоврядування
    Спорт і відпочинок
    • Спортивні досягнення
    • Спортивні секції
    • Спортивні споруди
    • Гуртки
    • Заходи
    • Корисні контакти
    Побут та харчування
    • Студентське містечко
    • Їдальні, кафе
    • Корисні контакти
  • Ресурси і сервіси
logo
×
Університет Освітня діяльність Абітурієнтам Наука Міжнародна діяльність Foreign Students Студенту Ресурси та сервіси

Під час круглого столу в Поліському університеті говорили про  «Посилення ролі роботодавців у підготовці висококваліфікованих кадрів»

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін взяв участь у засіданні круглого столу «Посилення ролі роботодавців у підготовці висококваліфікованих кадрів», що відбувся на базі Поліського національного університету.

Сергій Захарін розказав про основні результати роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та її територіальних органів і підвідомчих установ. Багато уваги приділяється цифровому розвитку ключових управлінських процесів, зокрема постійно удосконалюються наявні сервіси електронної демократії, що є запорукою широкого доступу громадян та сумлінного бізнесу до якісних адміністративних послуг.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є потужним роботодавцем, а тому підтримує співробітництво з провідними університетами. Зокрема, проведено робочі зустрічі з керівниками закладів вищої освіти щодо залучення кращих студентів на практику до територіальних органів, підприємств та установ системи Держпродспоживслужби, організовуються навчальні екскурсії до інститутів та лабораторій, провідним кафедрам запропоновано ініціювати програми дуальної освіти.

Представник Держпродспоживслужби також нагадав, що постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 року № 379 затверджено Положення про післядипломну освіту та інші форми підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини. Нині опрацьовується питання створення відповідних навчальних планів та програм, а також навчально-методичних матеріалів. Вказана робота виконується на основі сучасних цифрових технологій.

Ректор Поліського національного університету Олег Скидан  розповів про результати освітнього процесу та здобутки у сфері підготовки кадрів для відновлення економіки України.

Поліський національний університет є закладом вищої освіти і науковою установою, який відомий своєю активною участю в науковому, освітньому та інноваційно-методичному забезпеченні та супроводженні аналітичної підтримки прийняття рішень у сфері продовольчої безпеки держави, зокрема щодо питань якості та безпечності харчових продуктів. Так, фахівці університету брали участь у розробці проекту Закону України «Про продовольчу безпеку України» відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 177 від 13.05.2011 року «Про створення робочих груп з розробки законопроектів»; проекту Стратегії продовольчої безпеки України згідно наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 жовтня 2020 року № 2068 «Про утворення міжвідомчої робочої групи з підготовки Стратегії продовольчої безпеки України» тощо.

Наразі університетом у співпраці з Держпродспоживслужбою вивчаються можливості впровадження комплексного проєкту щодо застосування ГІС-технологій для забезпечення ефективної реалізації функцій Держпродспоживслужби у галузі ветеринарної медицини, сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин. Продовження практичної роботи у визначеному напрямі вимагає прогнозованості у питаннях стабільності як організаційного, так і управлінського персоналу, який забезпечує виконання поставлених завдань.

За словами Олега Скидана, доцільно зберегти існуючий юридичний статус Поліського національного університету, який є одним із ключових національних центрів формування сучасної системи продовольчої безпеки України. Позитивне вирішення вказаного питання дозволить уникнути потенційної загрози згортання проєктів, які мають надзвичайно важливе значення для формування ефективної системи продовольчої безпеки України, що базується на використанні сучасних ГІС-технологій. Окрім того, це і в подальшому уможливить підготовку висококваліфікованих кадрів.

«Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є потужним роботодавцем, а тому формулює вимоги до сучасного фахівця. Останнім часом Держпродспоживслужба посилює співпрацю з провідними університетами. На мою думку, роботодавці мають формувати запит на фахівців, їхні компетентності, а провідні університети мають бути орієнтовані на задоволення конкретних потреб суб’єктів національного господарства. Сучасний фахівець повинен володіти, окрім іншого, цифровими навичками, які використовуються в реальній практиці. Ми обговорили можливі формати взаємодії структурних підрозділів Держпродспоживслужби та кафедр Поліського національного університету, домовились про розширення співробітництва у реалізації освітніх і наукових проєктів. Нам цікаві новітні наукові та інноваційні розробки, що можуть бути використані в управлінській практиці, у тому числі у сфері цифровізації сфер ветеринарної медицини, безпечності харчових продуктів, фітосанітарної безпеки», – зазначив Сергій Захарін.

65e59601465f0273675148
65e595fc5e435586185882
65e59605942ec816498639

 Пресслужба Поліського національного університету

 


Реквізити для оплати за послуги:

Одержувач - Поліський національний університет код - 00493681, рахунок UA248201720313221002201000272 ДКСУ у м. Києві. Плата за навчання - вказати П.І.Б., курс, факультет, форму навчання (денна чи заочна)

Форма для оплати усіх послуг


Адреса
бульвар Старий, 7, Житомир, Житомирська область, 10008
Приймальна комісія
(0412) 41-89-06
(063) 108-78-60
(097) 753-49-43
e-mail: mail@polissiauniver.edu.ua
Ректор університету
(0412) 47-13-56

© Copyright: Поліський національний університет