• Університет
    Загальна інформація
    • Історія та сучасність
    • Стратегія розвитку
    • Структура університету
    • Органи управління та самоврядування
    • Міжнародна співпраця
    • Наші досягнення
    • Первинна профспілкова організація співробітників університету
    • Відділ кадрів
    • Контактна інформація
    • Керівництво
    Публічна інформація
    • Політика сталого розвитку Поліського універстету
    • Гендерний план дій на 2022-2026 роки
    • Запобігання та протидії корупції
    • Громадське обговорення
    • Установчі документи
    • Центри та відділи університету
    • Ліцензії на провадження освітньої діяльності
    • Сертифікати про інституційну акредитацію, спеціальностей та освітніх програм
    • Ліцензування та акредитація
    • Мови освітнього процесу
    • Спеціальності та освітні програми
    • Кадрова політика університету
    • Приймальна комісія
    • Гуртожитки
    • Матеріально-технічне забезпечення
    • Кадрове забезпечення
    • Розмір плати за навчання
    • Фінансова звітність
    • Закупівлі товарів, робіт і послуг
    • Соціально-психологічний супровід
    • Накази, правила та інструкції
    • Додаткові послуги
    • Вчена рада
    • Звіти ректора
    Якість освіти
    • Політика забезпечення якості освітньої діяльності
    • Навчально-науковий центр забезпечення якості освіти
    • Моніторинг якості освітнього процесу
  • Освітня діяльність
    Загальна інформація
    • Нормативне забезпечення освітнього процесу
    • Сертифікати про акредитацію освітніх програм
    • Ліцензійний обсяг та контингент здобувачів вищої освіти
    • Мови освітнього процесу
    • Документи, що видаються по закінченню навчання
    Факультети та інститути
    • Факультет економіки та менеджменту
    • Агрономічний факультет
    • Факультет ветеринарної медицини та тваринництва
    • Факультет права, публічного управління та національної безпеки
    • Факультет лісового господарства та екології
    • Факультет інформаційних технологій, обліку та фінансів
    • Факультет інженерії та енергетики
    Організація освітнього процесу
    • Каталог освітніх програм
    • Каталог вибіркових дисциплін
    • Проєкти освітніх програм
    • Графіки навчального процесу
    • Дистанційне навчання
    • Аспірантура
    • Розклад занять
    • Рейтинги студентів для отримання стипендії
    • Асоціація випускників
    • Бази практик / стажування та працевлаштування
    • Розмір плати за навчання
    Освіта впродовж життя
    • Підвищення кваліфікації викладачів, співробітників
    • Підвищення кваліфікації на замовлення
  • Абітурієнтам
    Приймальна комісія
    • Склад приймальної комісії
    • Положення про приймальну комісію
    • Переведення та поновлення
    • Розклад роботи
    • Списки рекомендованих на навчання
    • Накази на зарахування
    • Рішення приймальної комісії
    • Контакти
    ВСТУП 2025
    • Правила прийому на навчання для здобуття вищої освіти
    • Державне замовлення
    • Інформація про гранти
    • Важливі дати: ВСТУП 2025
    • Вступникам з ТОТ
    • Реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ
    • Інформаційні матеріали вступнику
    • Перелік спеціальностей та освітніх програм
    • Програми вступних випробувань
    • Графік вступних випробувань
    • Вартість навчання
    • Програми подвійних дипломів
    Вступ до аспірантури/докторантури
    • Правила прийому на навчання
    • Програми фахових вступних випробувань
    • Графік вступних випробувань
    • Рейтинговий список
    • Обсяги державного замовлення на підготовку аспірантів
    • Вартість навчання
  • Наука
    Загальна інформація
    • Основні досягнення
    • Інфраструктура забезпечення наукової діяльності
    • Центр колективного користування науковим обладнанням "НІККМЗ"
    • Напрями наукової діяльності
    • Звіти з наукової діяльності
    • Контактна інформація
    • Науково-інноваційні інститути
    • Наукові горизонти / Scientific Horizons
    Студентська наука
    • Всеукраїнські конкурси студентських наукових робіт
    • Всеукраїнські студентські олімпіади
    • Гранти НТСА
    • Науково-творчі об’єднання
    • Наукові конференції
    Підготовка та розвиток науково-педагогічних кадрів
    • Аспірантура і докторантура
    • Спеціалізовані вчені ради
    • Міжнародні грантові проєкти
    • Наукові школи
    • Науковий рейтинг викладачів
    Політика академічної доброчесності
    • Академічна доброчесність
logo
  • Міжнародна діяльність
    Інфраструктура забезпечення міжнародної діяльності
    • Відділ міжнародного співробітницва
    • Інформаційний центр ЄС
    • Міжнародні зв’язки
    • Новини відділу міжнародного співробітництва
    • Стратегія інтернаціоналізації Поліського національного університету
    • HORIZON EUROPE
    • Erasmus +
    • JICA
    • Навчання іноземних громадян
    • Міжнародні стажування
    • Закордонна практика
    • Програми подвійних дипломів
    • Міжнародні проекти
    • DAAD «Tschernobyl heute – wilde Natur ohne Grenzen»
  • Foreign Students
    • Polissia National University
    • Invitation for study
    • Admission process
    • Sample documents of higher education
    • Temporary residence permit in Ukraine
    • Student’s Accommodation
    • Contacts
  • Студенту
    Соціальне обличчя Поліського університету
    • Стипендіальне забезпечення студентів
    • Психологічна підтримка
    • Профком
    • Твоє перше робоче місце
    • Соціальний та гуманітарний розвиток
    • Скринька довіри
    Студентське самоврядування
    • Склад самоврядування
    Спорт і відпочинок
    • Спортивні досягнення
    • Спортивні секції
    • Спортивні споруди
    • Гуртки
    • Заходи
    • Корисні контакти
    Побут та харчування
    • Студентське містечко
    • Їдальні, кафе
    • Корисні контакти
  • Ресурси і сервіси
logo
×
Університет Освітня діяльність Абітурієнтам Наука Міжнародна діяльність Foreign Students Студенту Ресурси та сервіси

Події/ EVENTS

 

Стартова зустріч у рамках проєкту Еразмус+ Модуль Жан Моне «Досвід ЄС у зеленому сільському господарстві для відновлення та трансформації України у післявоєнний період»

1 листопада 2023 року у Поліському національному університети відбулася стартова зустріч у рамках проєкту Еразмус+ Модуль Жан Моне «Досвід ЄС у зеленому сільському господарстві для відновлення та трансформації України у післявоєнний період».

Проєкт презентувала керівник Людмила РОМАНЧУК, професор, проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку Поліського університету, його виконавці – доценти Діна ЛІСОГУРСЬКА (координатор проєкту), Світлана ФУРМАН, Тетяна ШВЕЦЬ, Тетяна ТИМОЩУК.

Метою проєкту є поглиблення та систематизація знань про принципи впровадження Європейської зеленої угоди в аграрному секторі України, їх поширення серед цільових груп користувачів з метою формування у них усвідомлення європейських стандартів та цінностей сталого розвитку в контексті інтеграції України в ЄС.

Захід був проведений у гібридному форматі, до якого долучилися понад сто учасників – здобувачі освіти, представники академічної спільноти, аграрного бізнесу, органів державної влади, місцевого самоврядування та широка громадськість.

В обговоренні взяли участь Олександр КОНДРАТЮК – начальник Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної військової адміністрації, Іван МАРТИНЧУК – проректор з науково-педагогічної роботи, соціального та гуманітарного розвитку Поліського університету, Наталія СТЕПАНЕНКО – керівник Науково-навчального центру забезпечення якості освіти Поліського університету, Петро ВИШНІВСЬКИЙ – провідний науковий співробітник відділу токсикологічних і біологічних досліджень Української лабораторії якості та безпеки сільськогосподарської продукції Національного університету біоресурсів і природокористування України, Ірина КОВАЛЬЧУК – завідувач кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С.В. Стояновського Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, Сергій ШУЛЬГА – здобувач вищої освіти Поліського університету, Андрій КОНЯШИН – керівник Федерації органічного руху України, Олена ЖИТОВА – професор кафедри лісівництва, лісових культур та таксації лісу Поліського університету, Михайло КЛЮЧЕВИЧ – завідувач кафедри здоров’я фітоценозів і трофології Поліського університету, Валентина ГАМАЮНОВА – завідувач кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Миколаївського національного аграрного університету та ін

369681080_740000341475671_1910932274708782739_n-1
369681080_740000341475671_1910932274708782739_n
396715690_740001178142254_677312914307504266_n
396707104_740001448142227_320383866530650737_n
396707042_740001074808931_6813878245732075360_n
396713626_740001574808881_8366216025176091973_n
396720758_740001368142235_3220665117062634809_n
396722647_740001104808928_1987160308846795155_n
396724010_740000918142280_2904540379779193675_n
396724015_740001524808886_4974998837577681744_n
396738520_740000998142272_4566877201338039163_n
396738537_740000901475615_1813631363923332286_n
396740626_740001188142253_4530350885559040711_n
396841140_740001011475604_8191999274190676811_n
397442466_740000978142274_4433514584717593857_n
397444563_740000891475616_4965031039565582044_n
397885149_740000404808998_4041032858854809651_n
397881010_740001301475575_3388090094183371564_n
397887426_740001091475596_2346332677853251870_n
397897100_740001211475584_403169936976828343_n
397945569_740001624808876_9213237199936039773_n
397963257_740000521475653_7161188800931891161_n
397989362_740000738142298_8413446274295117082_n
Знімок-екрана-2023-11-01-о-11.24.27
Знімок-екрана-2023-11-01-о-11.24.50
Знімок-екрана-2023-11-01-о-11.25.02
Знімок-екрана-2023-11-01-о-11.36.34
Знімок-екрана-2023-11-01-о-11.44.15
Знімок-екрана-2023-11-01-о-11.37.26
Знімок-екрана-2023-11-01-о-11.41.43
Знімок-екрана-2023-11-01-о-11.10.20
Знімок-екрана-2023-11-01-о-11.36.42
Імплементація освітніх курсів в освітній процес у рамках проєкту Еразмус+ Модуль Жан Моне «Досвід ЄС у зеленому сільському господарстві для відновлення та трансформації України у післявоєнний період»

У квітні в Поліському національному університеті у рамках реалізації проєкту ERASMUS+ Jean Monnet Module «Досвід ЄС у зеленому сільському господарстві для відновлення та трансформації України у післявоєнний період» розпочався перший етап імплементації курсу в освітній процес.

зображення_viber_2024-03-04_20-22-28-661

Проєкт EGARTU долучився до організації та проведення ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека»

Проєкт EGARTU долучився до організації та проведення ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека» у Поліському національному університеті, яка відбулася 23-24 травня 2024 року.

Конференція була проведена у гібридному форматі, у якій взяли участь понад 150 учасників з п’яти країн світу – здобувачі вищої освіти, академічна спільнота, аграрний бізнес, представники органів державної влади і сільських громад та широка громадськість.

Учасників конференції привітали ректор Поліського національного університету Олег Скидан, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, національний довгостроковий експерт Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» Олександр Каліберда та Голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

Команда проєкту щиро вдячна Федерації органічного руху України та Євгену Милованову за організацію конференції, Проєкту «Німецько-українська співпраця у сфері органічного сільського господарства» та Штефану Дрезману, ТОВ «Органік стандарт», ТОВ «Органік мілк», ТОВ «Oрганічний Мясний Продукт», ПП «Галекс-Агро», «Компанія «БТУ-Центр», ТОВ «Мольфар Еко», ТОВ «ЛІЛАК» та Всеукраїнському журналу «ORGANIC UA» – за підтримку.

Серед тем для обговорення на конференції було: органічне виробництво у формуванні продовольчої безпеки, органічні технології в рослинництві та тваринництві, економічні аспекти виробництва органічної продукції, а також роль освіти і науки у підготовці фахівців з органічного виробництва. У рамках заходу також проведена виставка-ярмарок «Органічні харчові продукти».

На пленарному засіданні з доповідями виступили:

Марина Кислицька, начальниця відділу органічного виробництва Міністерства аграрної політики та продовольства України;

Микола Мороз, начальник Відділу стратегії агропромислового комплексу Мінагрополітики;

Олександр Жуйков, експерт з органічного виробництва ТОВ «Сертифікаційно-тестувальний центр Україна»;

Василь Шукалович, провідний фахівець із стандартизації, сертифікації та якості ТОВ «Органік стандарт»;

Олександр Каліберда, національний довгостроковий експерт Проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства»;

Світлана Берзіна, президент ВГО «Жива планета», заступник голови національного технічного комітету стандартизації ТК 82 «Охорона довкілля»;

Олексій Язиков, директор ТОВ «Жива нива»;

Юлія Миронова, начальник відділу із розвитку органічного землеробства та
біологізації інтенсивних технологій «Компанії «БТУ-центр»»;

Вугар Бабаєв, директор Асоціації «Ganja Agribusiness Association» (Азербайджан);

Ельжбета Войцик-Гронт, завідувач кафедри біометрії Варшавського університету наук про життя (Польща);

Паула Пиплач, доцент Інституту інформаційних систем управління Ченстоховського технологічного університету (Польща);

Ян Жуковскіс, професор Університету Вітовта Великого (Литва);

Семеонка Петрова, доцент Господарської академії ім. Д.А. Ценова (Болгарія);

Діна Лісогурська, завідувач кафедри годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття Поліського національного університету, координатор проєкту EGARTU напряму Jean Monnet Module програми Erasmus+;

Людмила Котюк, професор кафедри екології Поліського національного університету;

Юрій Міщенко, професор кафедри агротехнологій та ґрунтознавства Сумського національного аграрного університету;

Лариса Потравка, професор кафедри екології та сталого розвитку Херсонського державного аграрно-економічного університету;

Олеся Прісс, завідувач кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного;

Сергій Сонько, професор кафедри екології та безпеки життєдіяльності, Уманського національного університету садівництва;

Іван Мринський, доцент кафедри ботаніки та захисту рослин Херсонського державного аграрно-економічного університету;

Оксана Пузняк, в. о. директора Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України;

Ірина Кондратюк, завідувач відділу агроґрунтознавства і ґрунтової мікробіології Національного наукового центру «Інститут землеробства НААН»;

Іван Сеник, старший науковий співробітник Західноукраїнського національного університету.

Конференція та виставка-ярмарок «Органічні продукти харчування» стали чудовим майданчиком для поширення знань та обміну досвідом про органічне виробництво, як однієї з найкращих зелених практик у сільському господарстві, що сприятиме формуванню у цільової аудиторії проєкту нового способу мислення, спрямованого на сталий розвиток та забезпечення продовольчої безпеки України.

IMG_5480
IMG_5481
IMG_5483

Проєкт EGARTU долучився до організації та проведення VІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми виробництва і переробки продовольчої сировини та якість і безпечність харчових продуктів»

6 та 7 червня 2024 року відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми виробництва і переробки продовольчої сировини та якість і безпечність харчових продуктів», співорганізатором якої цьогоріч став Проєкт EGARTU.

Конференція була проведена у гібридному форматі, у якій взяли участь понад 100 учасників з п’яти країн світу, серед яких здобувачі вищої освіти, академічна спільнота, аграрний бізнес та представники органів державної влади.

Учасників конференції привітали ректор університету Олег СКИДАН та завідувач науково-дослідною частиною Наталія КУЦМУС.

Конференція стала чудовим майданчиком для обговорення цілого ряду проблем виробництва і переробки продовольчої сировини та якості і безпечності харчових продуктів.

На пленарному засіданні з доповідями виступили:

Ігор ВОЛКІВСЬКИЙ, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області;

Валентина КУХАРЕЦЬ, старший науковий співробітник кафедри прикладної економіки, фінансів та бухгалтерського обліку Університету Вітаутаса Великого;

Сергій ПАВЛЮК, аудитор з атестації харчових підприємств;

Геннадій ЧЕРНЕЦЬКИЙ, керівник відділу продажу та менеджер по роботі з ключовими клієнтами РІС Україна – ТОВ «Генетична компанія»;

Тарас ГУЦОЛ з Українського університету в Європі;

Олексій ТКАЧУК, провідний фахівець відділу тваринництва та переробки компанії BTU;

Яцек СКУДЛАРСЬКИЙ, доцент Варшавського університету природничих наук;

Олександр РЄВНІВЦЕВ, експерт зі здоров’я тварин ФАО (ООН);

Сергій ЛЕОНЕЦЬ, здобувач освітнього ступеня доктор філософії, виконавчий директор ПП «Галекс-Агро»;

Роберт Хлєбо, завідувач кафедри дрібних тварин Словацького сільськогосподарського університету в Нітрі;

Марчін ЄВЖЕЦ, професор Краківського сільськогосподарського університету;

Олеся ПРІСС, завідувачка кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

В рамках конференції були проведені заходи з відзначення Всесвітнього дня безпеки харчових продуктів: екскурсія в ТОВ «ЕКОМ’ЯСО ПОЛІССЯ» з метою ознайомлення з технологіями та системами управління безпечністю харчових продуктів (модератор – директор ТОВ «ЕКОМ’ЯСО ПОЛІССЯ» Василь ШЕВЧУК) та мітап «Захист інтересів споживачів харчових продуктів: алгоритм дій» (модератор – завідувач Державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку Житомирської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачі Євгеній ДАВИДОВ).

Також на конференції ректор університету Олег СКИДАН та координатор Проєкту EGARTU Світлана ФУРМАН урочисто вручили сертифікати слухачам освітніх курсів, які були проведені у рамках проєкту.

Посилання на фото з Конференції безпеки

Інфодень «Зелене сільське господарство: досвід ЄС як стратегія післявоєнного відновлення та трансформації України».

У Поліському національному університеті 23 вересня 2024 р. відбувся Інфодень «Зелене сільське господарство: досвід ЄС як стратегія післявоєнного відновлення та трансформації України». Захід проведений у гібридному форматі. У ньому взяли участь здобувачі вищої освіти, академічна спільнота, аграрний бізнес та представники органів державної влади, яких привітав проректор з науково-педагогічної роботи, соціального та гуманітарного розвитку Іван Мартинчук.

В рамках заходу відзначено День органічного виробництва ЄС. Учасники взяли участь онлайн в роботі конференції «Органічний день в Україні» та побували в АТ «Житомирський маслозавод», яке є виробником першого органічного морозива («Ескімос-Organic») в Україні. Захід став чудовим майданчиком для обговорення цілого ряду питань щодо зелених технологій в агарному секторі, зокрема, й органічного виробництва. Особливо пізнавальною та захопливою була екскурсія підприємством з метою ознайомлення з технологією та сертифікацією виробництва органічної продукції. Щиро вдячні керівництву АТ «Житомирський маслозавод» та, безпосередньо, директору з якості Ларисі Жигадло за організацію та проведення заходу.

Докладніше про подію:

https://polissiauniver.edu.ua/2024/09/30/%d1%83-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%96%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%83-%d1%83%d0%bd%d1%96%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%82%d1%96-%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%b1%d1%83%d0%b2%d1%81%d1%8f-%d1%96/?fbclid=IwY2xjawGMoZ1leHRuA2FlbQIxMQABHdri9KAG2JLyBxbj1CORcmHQL9CHHRWiXJpT2mvGc9goHwUyc4FN22ML6g_aem_dIoBKzaBL-94PYT-5JaROA

https://www.facebook.com/share/p/14yhCAxwoE/

 

https://www.facebook.com/share/v/BL5foypTh4PQoiHG/

 

Проєкт EGARTU вже другий рік поспіль долучився до організації та проведення ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Органічне виробництво і продовольча безпека: цифрові технології та інновації».

Конференція відбулася 15–16 травня 2025 року в гібридному форматі на базі Поліського цифрового інноваційного хабу POLIDIH, у якій взяли участь понад 150 учасників – представники академічної спільноти, органів влади, аграрного бізнесу, сільських громад та широка громадськість.

З вітальним словом до учасників звернулися Олег Скидан, ректор Поліського національного університету, Карен Мапусуа, президентка IFOAM Organics International, та Олександр Каліберда, менеджер проєкту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства».

Конференція стала майданчиком з обговорення інноваційних рішень для органічного сектору, досвіду цифрових інструментів моніторингу, сучасних вимог до якості органічної продукції, ролі біопрепаратів і новітніх методів землеробства, а також європейських підходів до організації агровиробництва, зокрема зелених технологій як інструменту підвищення екологічної ефективності виробництва та ключовому елементу реалізації Європейського зеленого курсу в аграрній сфері.

У рамках пленарного засідання було виголошено низку змістовних доповідей, зокрема:

  • Євген Милованов (Федерація органічного руху України) – Головні виклики для органічного руху в Україні та світі
  • Єва Лаце (сертифікаційний орган STC, Латвія) – Інноваційні рішення в діяльності сертифікаційного органу
  • Геральд Херрманн (ECOLAND Grains & Legumes, Німеччина) – ГІС для сертифікаційних даних і запобігання шахрайству
  • Мустафа Акуюз (ETKO, Туреччина) – Інноваційні підходи до простежуваності: від поля до шафи
  • Тетяна Федонюк (Поліський національний університет) – Інноваційне управління бур’янами: досвід проєкту AGROSUS
  • Валентина Гамаюнова (Миколаївський НАУ) – Біодеструктори та біопрепарати в органічному землеробстві
  • Ігор Дідур (Вінницький НАУ) – Точне землеробство у сільському господарстві
  • Олеся Прісс (ТДАТУ) – Органічна продукція як засіб сталості продовольчої системи
  • Василь Шукалович (ТОВ «Органік стандарт») – Органічне виробництво в контексті Зеленого курсу ЄС
  • Іван Мринський (ХДАЕУ) – Цифровий моніторинг шкідників за органічного виробництва
  • Алла Болоховська (BTU) – Нові підходи до виходу на євроринок
  • Микола Биков (Асоціація «Дунайська соя») – Інновації в органічному землеробстві
  • Олена Стретович (ТОВ «Органік Мілк») – Інновації у виробництві органічної молочної продукції
  • Валентин Балабаш, Геннадій Іванов, Петро Романенко, Роман Данилко, Олександр Карпішин – молоді науковці, які презентували результати досліджень щодо ґрунтових біопрепаратів, якості шавлії лікарської, вирощування спельти тощо
  • Сергій Єкімов (Чеський аграрний університет) – Моделювання споживання продуктів залежно від інфляції
  • Тетяна Тимощук (Поліський національний університет) – Інтеграція Зеленого курсу ЄС в агросекторі України

Команда учасників проєкту 101127011-EGARTU «Досвід ЄС у зеленому сільському господарстві для відновлення та трансформації України у післявоєнний період» (Діна Лісогурська, Світлана Фурман, Тетяна Тимощук, Тетяна Швець) щиро вдячна керівництву Поліського національного університету, Федерації органічного руху України, проєкту «Німецько-українська співпраця у сфері органічного сільського господарства», а також всім науковцям, студентам та партнерам за потужну професійну взаємодію, надихаюче середовище та сприяння сталому розвитку аграрної освіти в Україні.

Посилання на новини про подію:

https://mon.gov.ua/news/u-poliskomu-universyteti-provely-khii-mizhnarodnu-konferentsiiu-orhanichne-vyrobnytstvo-i-prodovolcha-bezpeka-tsyfrovi-tekhnolohii-ta-innovatsii?v=682b1ef345490&fbclid=IwY2xjawKYLAxleHRuA2FlbQIxMABicmlkETFHVXlwRjNnMTd3YjlsWkdaAR7xo-zUCEie2J1K2ScN1tHJ47p64IlAXfjf8M55UFMSheqG1X4iYpE0OrWYCw_aem_QaMtJdAf6yJeikRTePIYvQ

https://www.facebook.com/share/v/1BbRTXavkD/

https://www.facebook.com/share/p/1BjLRuUFrx/

 

Проєкт EGARTU вже другий рік поспіль долучився до організації та проведення VІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми виробництва і переробки продовольчої сировини та якість і безпечність харчових продуктів».

Конференція була проведена у гібридному форматі, у якій взяли участь академічна спільнота, аграрний бізнес та представники органів державної влади.

Учасників конференції привітали ректор університету Олег СКИДАН та завідувач науково-дослідною частиною Наталія КУЦМУС.

Конференція стала чудовим майданчиком для обговорення цілого ряду проблем виробництва і переробки продовольчої сировини та якості і безпечності харчових продуктів.

На пленарному засіданні з доповідями виступили:

  • Інна ДРАНИЦЯ, начальник управління розвитку цифрових трансформацій в аграрному секторі економіки Мінагрополітики
  • Олександр РЄВНІВЦЕВ, експерт з біобезпеки мисливських господарств ФАО в Україні, ФАО (ООН)
  • Тетяна ДАВИДЮК, професор, д. е. н., Інститут економічних досліджень, Інститут вищих досліджень імені Масарика Чеського технічного університету в Празі
  • Олександра ГУЦОЛ, аспірантка, Краківський сільськогосподарський університет
  • Тарас ГУЦОЛ, Український університет у Європі
  • Роберт ХЛЕБО, PhD, завідувач кафедри дрібних тварин Словацького аграрного університету в Нітрі, Нітра, Словаччина
  • Яцек Скудларські, д. тех. н., Варшавський університет природничих наук
  • Генадіє ЧОБАНУ, старший науковий співробітник, доктор наук, Національний науково-дослідний інститут з праці та соціального захисту (INCSMPS), Університет ARTIFEX у Бухаресті
  • Олена ЄВТУШЕНКО, PhD, співзасновниця Науково-виробничого об’єднання «АПІМЕДІКУМ», керуюча напрямом здоров’я бджіл у ГО «Фундація жінок пасічниць»
  • Роман ДЕМЯНЧУК, заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Житомирській області
  • Василь ШЕВЧУК, директор ТОВ “ЕКОМЯСО ПОЛІССЯ”
  • Сергій ПАВЛЮК, аудитор з атестації харчових підприємств, головний аудитор з сертифікації СКБХП, аудитор СЕМ відповідно до ДСТУ ISO 14001, аудитор GMP, ДСТУ EN ISO 22716
  • Роман ДЕМЯНЧУК, заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Житомирській області
  • Дарія ЗАХАРЧУК, здобувач освітнього ступеня доктор філософії за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» Поліського університету
  • Світлана ФУРМАН, PhD, координатор проєкту «Досвід ЄС у зеленому сільському господарстві для відновлення та трансформації України у післявоєнний період» програми Erasmus+ за напрямом Jean Monnet Module, доцент кафедри ветеринарної епідеміології Поліського університету

У межах конференції було проведено низку заходів, приурочених до Всесвітнього дня безпечності харчових продуктів. Зокрема, відбулася екскурсія на підприємство харчової промисловості ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» з метою ознайомлення з сучасними технологіями виробництва та впровадженими системами управління безпечністю харчових продуктів.

Окрім того, у Житомирській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби України відбувся мітап на тему «Сучасні підходи до забезпечення харчової безпеки», під час якого було обговорено новітні практики та виклики у сфері контролю якості харчових продуктів.

У рамках мітапу також пройшла урочиста церемонія вручення сертифікатів учасникам навчальних курсів, організованих у межах реалізації проєкту «Досвід ЄС у зеленому сільському господарстві для відновлення та трансформації України у післявоєнний період», що впроваджується за підтримки програми Erasmus+ (напрям Jean Monnet Module).

Команда проєкту дякує керівництву Поліського національного університету, відділу міжнародного співробітництва, усім спікерам за глибокі та змістовні виступи, які стали поштовхом до конструктивного обговорення сучасних викликів у сфері харчової безпеки, переробки сировини та сталого аграрного розвитку.

Посилання на новини про подію:

https://www.facebook.com/share/p/15iJCn5ZuU/

 

Слідкуйте за подіями на нашій сторінці у Фейсбук/Follow the events on our Facebook page


Реквізити для оплати за послуги:

Одержувач - Поліський національний університет код - 00493681, рахунок UA248201720313221002201000272 ДКСУ у м. Києві. Плата за навчання - вказати П.І.Б., курс, факультет, форму навчання (денна чи заочна)

Форма для оплати усіх послуг


Адреса
бульвар Старий, 7, Житомир, Житомирська область, 10008
Приймальна комісія
(0412) 41-89-06
(063) 108-78-60
(097) 753-49-43
e-mail: mail@polissiauniver.edu.ua
Ректор університету
(0412) 47-13-56

© 2025 Copyright: Поліський національний університет