Вареники, пиріжки та млинці із різними начинками, сало, м’ясні та молочні вироби, консервовані овочі, квашені яблука та ще багато іншого було представлено на ярмарку-дегустації «Поліський крафтовий продукт», який 16 лютого провели студенти та викладачі технологічного факультету Поліського національного університету.
Основна мета заходу – презентувати страви, виготовлені виключно з домашніх продуктів, які притаманні тому чи іншому регіону Житомирської області, а також зібрати кошти на підтримку ЗСУ.
До слова, колектив технологічного факультету неодноразово відправляв на передову посилки для військових з окопними свічками, солодощами, салом, ковбасами та продовжує активно допомагати захисникам, серед яких у тому числі їх студенти та випускники.
У рамках ярмарку відвідувачі могли не лише більше дізнатися про ту чи іншу страву – походження, особливості та секрети приготування, цікаві історичні факти, але й скуштувати її.
«У нас є пироги з журавлиною, гарбузом, бринзою, горохом, картоплею, квасолею і маком, млинці з вишнями, творогом, журавлиною, маком, деруни звичайні та з сиром, вареники з вишнями, з грибами, картоплею і шкварками, тушкована у горщиках картопля з м’ясом, смажена свинина, рулька, запечені карасі, кров’янка, бринза власного виробництва, ковбаса м’ясна та картопляна, крафтові коржики за бабусиним рецептом, солені помідори, домашня консервація, м’ясна нарізка, канапки з салом, льоном, хрін, узвар тощо. Звичайно, окраса столу – хліб-сіль, ріг достатку. Загалом не менше пів сотні позицій та найменувань. Це готували ми із колеги з кафедри технології виробництва, переробки та якості продукції тваринництва та студенти різних курсів технологічного факультету Поліського національного університету. Все зроблено із душею, апетитні, смачні та ароматні страви нашого поліського краю», – наголосила завідувач кафедри технології виробництва, переробки та якості продукції тваринництва Тетяна Вербельчук.
Пресслужба Поліського національного університету