Студенти ІІІ курсу агрономічного факультету Поліського національного університету, які здобувають освіту за спеціальністю,»Захист і карантин рослин», успішно завершили вивчення освітньої компоненти «Мікотоксикологія».
Протягом семестру вони разом із доцентом кафедри здоров’я фітоценозів і трофології Наталією Плотницькою знайомилися із основними видами мікотоксинів, практично визначали мікроскопічні токсиноутворюючі гриби у сільськогосподарських культурах і продуктах харчування.
На базі Житомирської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ознайомилися з методами визначення мікотоксинів у зернових культурах, продуктах харчування, а також провели дослідження щодо визначення зеараленону в зерні кукурудзи.
Отримані теоретичні та практичні навички дають можливість більш відповідально відноситися не лише до вибору продуктів харчування, але й формують знання щодо розробки ефективної системи захисту сільськогосподарських культур від патогенних мікроміцетів.