На базі Поліського національного університету 2 лютого відбувся навчальний практикум з безпеки продуктів харчування, захисту прав споживачів та запобігання тютюнопалінню.
Захід організований викладачами кафедри економічної теорії, інтелектуальної власності та публічного управління спільно з Головним управління Держспоживслужби у Житомирській області для студентів спеціальності «Публічне управління та адміністрування», «Національна безпека», «Право» та «Логістика» в рамках навчальної практики.
Під час занять головні спеціалісти управління захисту прав споживачів Паночишен Петро та Гусєва Марія, начальник відділу безпечності харчових продуктів Свідерська Валентина розповіли присутнім про вимоги чинного законодавства України та вимог ЄС щодо безпеки харчових продуктів, ознайомили з повним обсягом вимог, які висуваються до продуктів харчування в Україні та світі, розповіли про споживача та його основні права, про правила взаємодії споживача та постачальника (виробника) товарів та послуг.
Також спікери звернули увагу на питання захисту прав споживача та відповідальність постачальника (виробника) товарів та послуг, профілактичні заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів, які спрямовані на припинення куріння.
Пресслужба Поліського національного університету