Студенти ОП «Захист і карантин рослин» першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів вищої освіти і викладачі кафедри здоров’я фітоценозів і трофології (Тетяна Тимощук, Наталія Плотницька, Наталя Грицюк і Олексій Гурманчук) агрономічного факультету Поліського національного університету 17 квітня під час практичного заняття відвідали ТОВ «Овочевий комбінат Станишівка» для набуття нових професійних навичок і умінь.
Головний агроном овочевого комбінату Юлія Алієва розповіла студентам основні аспекти вирощування овочевих культур в умовах захищеного ґрунту. Студентам продемонстрували ефективність застосування акарифага амблісейуса каліфорнікус (Amblyseius Californicus) для біоконтролю павутинного кліща, який є небезпечним шкідником огірків. Учасники практичного заняття побачили виробничі процеси збирання огірків та пакування для подальшого транспортування і реалізації.
Одним із основних завдань робочої поїздки було вивчення методів біоконтролю шкідливих організмів овочевих культур захищеного ґрунту. Здобувачі вищої освіти опанували успішні стратегії попередження розвитку небезпечних хвороб і шкідників овочевих культур захищеного ґрунту. Під час заняття з’ясували основні попереджувальні заходи, що можуть суттєво знизити рівень чисельності фітофагів огірків і томатів.
Студенти Поліського національного університету брали активну участь в обговоренні проблем конкурентоспроможності овочевої продукції українських виробників і можливості реалізації її на європейському ринку.
«Проведення виїзних практичних занять в умовах реального виробництва має практичну цінність для студентів, оскільки дає змогу вивчити структуру підприємства, умови і специфіку роботи та формує уявлення про сучасні технології виробництва, відзначає доцент кафедри здоров’я фітоценозів і трофології агрономічного факультету Поліського національного університету Тетяна Тимощук. – Щиро вдячні адміністрації ТОВ «Овочевий комбінат Станишівка» за можливість організації виїзних практичних занять для здобувачів вищої освіти та цікаву презентацію виробничих процесів підприємства».
Пресслужба Поліського національного університету