На кафедрі ветеринарної епідеміології факультету ветеринарної медицини та тваринництва Поліського національного університету в змішаному форматі відбулася гостьова лекція в межах циклу «Безпечність та якість харчових продуктів». Тема – «Новітні високоефективні харчові продукти і біопрепарати для доказового оздоровлення», лектор – лікар-консультант, координатор оздоровчих громадських і приватних закладів Житомирської області Василь Бартащук.
Під час лекції студенти та викладачі дізналися про сучасні підходи до здорового харчування, впровадження біопрепаратів у практику оздоровлення та їхню роль у забезпеченні якості життя.
Спікер поділився цікавими науковими даними, реальними кейсами та практичними порадами щодо використання високоефективних харчових продуктів у профілактиці захворювань.
Лекція викликала жваву дискусію, адже тема безпечності та якості харчових продуктів є надзвичайно актуальною. Учасники обговорювали перспективи застосування інноваційних технологій у харчовій галузі та ветеринарній медицині.
«Важливість теми важко переоцінити, адже якість харчових продуктів безпосередньо впливає на здоров’я людей та тварин. Зростаюча загроза хімічного та мікробіологічного забруднення, необхідність підвищення безпечності харчових продуктів та розвиток доказової медицини диктують потребу у впровадженні сучасних високоефективних рішень. Дякуємо Василю Бартащуку за цікаву, змістовну та корисну лекцію. Впевнені, що отримані знання стануть у нагоді як майбутнім фахівцям, так і всім, хто прагне здорового способу життя», – зазначають викладачі факультету ветеринарної медицини та тваринництва Поліського національного університету.
Пресслужба Поліського національного університету