Студенти І курсу спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» факультету ветеринарної медицини та тваринництва Поліського національного університету 28 квітня мали виїзне практичне заняття на базі Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби України.
У рамках дисципліни «Біохімія тварин» вони ознайомилися з сучасними методами визначення біохімічних показників у продукції тваринного походження, що є важливими критеріями її якості та безпечності.
Зокрема, під час заняття студенти опановували техніки відбору зразків та підготовки проб для біохімічного аналізу, вивчали методи визначення вмісту вологи, білків, жирів та вуглеводів, ознайомилися з принципами роботи лабораторного обладнання, вивчали етапи оформлення документації щодо результатів лабораторного контролю.
«Таке практичне навчання є важливою складовою формування фахової компетентності студентів, поєднуючи теоретичні знання з біохімії тварин з реальними лабораторними дослідженнями», – зазначають кафедри біоресурсів, тваринництва та аквакультури.
Пресслужба Поліського національного університету