Відповідно до плану проведення занять в умовах виробництва 14 листопада доцентами Фурман С.В. і Лігоміною І.П. та професором Соколюком В.М. було проведено виїзне заняття для здобувачів вищої освіти «Ветеринарна медицина», спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Поліського національного університету в умовах ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» з дисциплін «Ветеринарно-санітарна експертиза», «Провадження системи НАССР на потужностях з виробництва харчових продуктів», «Екотрофологія», «Державний контроль потужностей з виробництва харчових продуктів».
ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» одне із потужних підприємств по виробництву харчових продуктів за сучасними технологіями, які відповідають вимогам національного і Європейського законодавства. На підприємстві впроваджуються інноваційні технології, удосконалюється технічне оснащення, також розширюється виробництво і асортимент м’ясних і ковбасних виробів. Технологічні процеси контролюються у відповідності до Міжнародної системи якості та безпеки харчових продуктів НАССР.
Студенти факультету ветеринарної медицини на навчальній практиці в умовах м’ясопереробного підприємства закріпили свої теоретичні знання у галузі виробництва, безпечності і якості харчових продуктів.
Крім цього, 22 листопада студенти факультету інженерії та енергетики Поліського національного університету за сприянням Центру дуальної освіти ЗВО також відвідали ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» – підприємство, що є одним із флагманів виготовлення продукції із м’ясної сировини та на даний момент має три основних бренди (ТМ “М’ясна Гільдія”, ТМ “Ранчо”, ТМ “Gremio de la Carne”).
Одним із головних принципів підприємства є використання високоякісної сировини та контроль за якістю продукції. ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат» виробляє широкий асортимент ковбасних виробів: сосиски, дитячі сосиски, сардельки, ковбаси варені, ковбаси напівкопчені, ковбаси варено-копчені, ковбаси сирокопчені, ковбаски напівкопчені, ковбаски сирокопчені, м’ясні делікатеси у Житомирській області.
Під час екскурсії студенти відвідали сировинне відділення, машино-технологічне відділення, термічне відділення, відділення сирокопчених та сиров’ялених ковбасних виробів, фасувально-пакувальне відділення та склад готової продукції., а також побачити усі етапи переробки м’яса і виготовлення ковбасних виробів (обвалку, жилування, приготування фаршу, осад, термообробку, пакування готової продукції).
Пресслужба Поліського національного університету